Kargo kolo do každé rodiny

Nákladní kola a elektrokola jsou využívána ve dvou poměrně odlišných módech. Buď si je pořizují si běžní lidé jako svůj soukromý dopravní prostředek nebo nacházejí své uplatnění jako pracovní nástroj u živnostníků i ve firmách, typicky v logistice a ve službách. Dnes se podíváme, proč jsou nákladní kola stále populárnější v soukromé sféře.

Black Iron Horse nákladní kolo piknik v parku matky děti

Cargobike převeze i vánoční stromeček

Jednotlivcům může nákladní kolo sloužit jako hlavní dopravní prostředek místo auta na kratší i středně dlouhé trasy. Díky baterii bývá dojezd kol obvykle mezi 50 a 100 km, což je na naprostou většinu přesunů ve městě více než dostatečné. S kargo kolem zvládnete větší nákupy, menší stěhování, převoz krabic s chlebíčky, piknik, oblíbenou disciplínou na sociálních sítích je zimní jízda se zakoupeným vánočním stromečkem. Fantazii se meze nekladou a nákladní kolo ve svém akčním rádiusu zvládne převézt to, co osobní auto.

Yoonit cargo bike naložené rostliny

Na kole z porodnice

Jakmile si pořídíte děti, stanou se právě ony hlavními uživateli nákladního prostoru vašeho kola. Do školky i školy, na hřiště, do kroužku, za kamarády, na výlet - prostě všude, kam byste museli dítě převážet autem, tam vám kargo kolo poskytne ekologičtější, zábavnější a zdravější alternativu.

Dolly cargo kolo máme dvě malé děti sedačka

Na trhu nejčastěji najdete kola připravená pro převoz jednoho až tří dětí v sedačkách s bezpečnostními pásy. Ve speciálních úpravách však existují kola pro převoz až osmi děti. Ta se využívají třeba ve školkách. Některé modely umožňují do nákladního boxu bezpečně nainstalovat dětskou autosedačku typu vajíčko, takže můžete, s trochou nadsázky, přivézt novorozence na kole již z porodnice. Sedačky pro nejmenší bývají odpružené, takže miminka zvládnou i menší nerovnosti.

Kargo kolo v dešti i ve sněhu

Ani celoroční využití kola s dětmi není problém. Před deštěm, větrem i sněhem pasažéry ochrání odnímatelná střecha, výrobci nazývaná rain cover, která izoluje před veškerou nepřízní počasí. Že jde o skutečně funkční řešení, dosvědčuje oblíbenost nákladních kol ve skandinávských zemích nebo v přímořském Nizozemí, kde není o vítr ani déšť nouze. Uživatelé kargo kol tak potvrzují staré dobré rčení, že špatné počasí neexistuje, existuje jen špatné oblečení a vybavení.

 

Zpět do obchodu
×

Splátková kalkulačka ESSOX