Kdo jsme a proč to děláme

Jsme dva tátové z Ostravy, Tom a Břeťa. Jsme nadšenci, které zajímá městská mikromobilita a především (ale nejen) nákladní kola neboli cargo bikes. Vždy pro nás bylo důležité, jak vypadá, funguje a jaké pocity ve svých obyvatelích vyvolává prostředí jejich města. Jako rodiče to vnímáme ještě silněji a protože chceme, aby naše děti vyrůstaly v co nejpřívětivějším prostředí, rozhodli jsme se sami přispět k tomu, aby Ostrava i další města, byla co nejpříjemnějšími místy k životu. Nejen pro naše děti, ale pro všechny své obyvatele. Proto jsme založili firmu, jejímž cílem jsou šťastnější města a šťastnější lidé. Věříme, že nákladní kola mají potenciál nahradit velkou část automobilové dopravy, která je bohužel pro města (i životní prostředí obecně) zdrojem mnoha negativních externalit jako znečištění ovzduší, hluk, špatné zdraví lidí, vzhled, použitelnost i zhoršená bezpečnost ulic.

cargo_bike_daddy-storefront

Existuje mnohem bezpečnější, tišší, ekologičtější a zdravější varianta dopravy, která může jednoduše velkou část cest autem nahradit. Nákladní kola jsou v mnoha zemích Evropy běžnou variantou přepravy osob i nákladů a v posledních letech navíc zažívají prudký nárůst popularity a rozšiřují se i do zemí, kde dříve nebyla k vidění. V České republice jsou využívána zatím jen sporadicky, vlna zájmu se ale začíná zvedat i u nás. Přesto jsou stále velmi těžce k sehnání.

&nbspcargo_bike_daddy                             cargo_bike_daddy-3

Našim primárním cílem je proto nákladní kola dostat co neblíže k českému zákazníkovi. Od počátku roku 2022 provozujeme půjčovnu a e-shop, připravujeme kamennou prodejnu a servis nákladních kol v Ostravě. Snažíme se udělat z výběru, nákupu i vlastnictví nákladního kola tu nejpříjemnější možnou zkušenost. Velký potenciál a příležitost vidíme také ve službách, které stojí na využívání cargo biků, jako jsou např. krátkodobý i dlouhodobý pronájem kol pro drobné živnostníky a podnikatele i pro větší firmy, lokální depa pro rozvoz zásilek v husté zástavbě či veřejný bikesharing nákladních kol. Věnujeme se aktivitám i v těchto oblastech a těšíme se, až vám o nich budeme moci prozradit více.

Pevně věříme, že více kol v ulicích našich měst zásadně přispěje k tomu, aby byla lepšími místy k životu. Cargo bike je skvělý vynález a naše osobní zkušenost s nákladními koly je jednoznačná - dělají životy svých majitelů šťastnější a zdravější. A právě to je naše mise, právě proto jsme založili Cargo Bike Daddy. Sledujte naši cestu nebo se s námi rovnou spojte a buďme v kontaktu.

Tom & Břeťa

cargo_bike_daddy-12 (1)

Zpět do obchodu
×

Splátková kalkulačka ESSOX