Jak oblékat děti na kolo

Každý správný cyklista ví, že neexistuje špatné počasí, existuje jen nevhodné oblečení. Jak tedy obléct děti na kolo, aby si výlet maximálně užily?

Když teploty rostou

Když udeří horka, schováváme se do bazénu nebo na kolo. Kdy jindy si užít osvěžující vítr ve vlasech než právě v letním parnu? Jen pozor na ostré sluneční paprsky. Na hlavu se nám osvědčila kšiltovka s chráněním krku. Spíše než s krátkým volíme trička s dlouhým rukávem, ať jsou ruce chráněny před sluncem. Z materiálů preferujeme termoregulační bambus nebo tenké merino, ideálně s příměsí hedvábí či tencelu.

kid in a cargo bike with hat 

Když teploty klesají

Cargobike není jen sezónní záležitostí. S trochou cviku zvládnete i přízemní mrazíky. Je to snadné, stačí nasadit střechu a dobře vrstvit. Lépe více tenkých vrstev než dvě hrubé. Na hlavu téměř celoročně, s výjimkou letních veder, nasazujeme čepici s krytím uší. Stejně tak chráníme i krk šátkem či nákrčníkem. Na tělo pak spodní vrstvu, tenký svetr a bundu, která neprofoukne. I po zbytek roku preferujeme funkční materiály, ideálně termoregulační vlnu merino, perfektně poslouží i tenká a prodyšná péřová bunda.

father putting his son to cargobike

Střecha na každé kargokolo

V Dánsku nebo v Holandsku dobře vědí, že déšť ani sníh nejsou při jízdě na kole překážkou. Téměř každý cargobike disponuje odnímatelnou střechou, která váš drahý náklad ochrání před nepřízní počasí. Nákladní box vypadá spíš jako malý pokojíček, do kterého se vejde i huňatá deka nebo dokonce peřina.

Kid in a cargobike with roof

Zpět do obchodu
×

Splátková kalkulačka ESSOX