Přední, nebo zadní

Před každým rodičem cyklistou vyvstane jednoho dne ta stejná otázka. Přední, nebo zadní? Která cyklosedačka se hodí pro vás a vaše dítě? Poradíme vám.

Zadní sedačka

Zadní sedačky jsou volbou číslo 1 mnoha rodičů, přestože jsou dražší než ty přední. Bývají pohodlnější, bezpečnější, navíc umožňují přepravu dítěte až do 22 kg hmotnosti, vydrží tak delší dobu. Hodí se i na delší výlety, některé cyklosedačky jsou polohovatelné, dítě si tak během výletu pohodlně zdřímne. Za vašimi zády je navíc chráněno před větrem či poletujícím hmyzem.

 

Zadní sedačky se dělí dle způsobu upevnění na samonosné (upevněné na podsedlovou trubku) a sedačky upevněné na nosič. My v Cargo Bike Daddy nabízíme zadní sedačky Urban Iki s upevněním právě na nosič.

 

Mají zadní sedačky i nevýhody? Pár se jich najde. Na dítě nevidíte, komunikace při jízdě je tak značně ztížená. Moc toho nevidí ani dítě - místo výhledů do krajiny se mu nabízí pohled na vaše záda. Pokud jste zvyklí jezdit s batohem, s dítětem za zády to nejspíš nepůjde.

Přední sedačka

Jízda v přední sedačce má obrovskou výhodu - bývá mnohem zábavnější. Dítě máte před sebou, při jízdě si můžete povídat a společně se kochat výhledy. Přední sedačky zvládnou i lehčí terén, hodí se tak pro děti a rodiče s touhou po dobrodružství. Při jízdě se těžiště nezmění, šlapání je proto hračka. Navíc snadno uvezete dítě i batoh

 

S nosností asi do 15 kg hmotnosti se přední sedačka hodí pro mladší a drobnější děti. Má nižší opěrku a není polohovatelná, proto je vhodná spíše na kratší výlety. Daní za lepší výhled je poletující hmyz a vítr, což může dítěti jízdu znepříjemnit. Některé přední sedačky disponují štítem, který dítě před hmyzem a větrem spolehlivě ochrání. U nás najdete přední sedačku Urban Iki, nabízíme i ochranný štít.

Speciální sedačky

I mezi sedačkami existují libůstky. Velké oblibě se u nás těší dětské sedačky Shotgun. Ty se upevní buď na rám, nebo mezi řidítka a sedlovku. Hodí se pro děti od 2 do 5 let, které už mají zkušenost s jízdou na kole nebo odrážedle a dokáží udržet řidítka. Jedná se o malé cyklo sedlo, přídavná řidítka a nastavitelné stupačky. Dítě zde není připoutáno pásy a spoléhá samo na sebe. Extra zábava zaručena!

 

Pokud občas potřebujete převézt i starší děti, které se do běžných sedaček nevejdou, vsaďte na zadní sedačku Urban Iki Junior pro děti od 5 do 10 let s maximální váhou 35 kg. Skládatelná sedačka se upevňuje na zadní nosič a hodí se pro kratší přesuny. My si ji s sebou bereme třeba na dovolenou do měst s rozšířenou cyklodopravou, půjčíme si kolo, sedačku na něj snadno upevníme a pohodlně se pohybujeme po městě i s větším dítětem.



Zpět do obchodu
×

Splátková kalkulačka ESSOX